Met nog bijna zeven maanden te gaan is Pulling Eemnes volop in voorbereiding voor de zesde editie. Op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september staat het weer te gebeuren! Na een geweldig lustrum twee jaar geleden, met onder meer het toevoegen van de vrijdagavond, is het voor de organisatie weer een mooie uitdaging om dit te overtreffen. De vrijdagavond in 2016 was erg bijzonder, 25 jaar na de laatste caravanrace van de Tros werd dit legendarische evenement nieuw leven in geblazen met heel veel publiek van jong tot oud.

Opnieuw gaat de vrijdag het powerweekend weer openen, naast de caravanrace gaan er dit jaar ook een aantal andere races van start, de races gaan van start vanaf 18:00 uur en gaan door tot 21:00 uur, daarna zal in de tent het eerste feest losbarsten, dit gaat door tot 00:30. Door de grote populariteit van Pulling Eemnes gaat ook de zaterdag op de schop met meer spektakel nieuwe klasses, een nieuwe mooiere speelhoek, een andere tent met diverse artiesten en met nog wat mooie verrassingen wordt de zaterdag de kroon op het weekend.

Power Pullers Zuid en ITPV

Twee organisaties gaan de wedstrijden voorzien van nog meer power dan ooit tevoren, Power Pullers Zuid is een groep sportklasse rijders die Nederland aan het veroveren is met hun concurrerende machines, een aantal rijders van deze club komen uit Eemnes en willen laten zien wat Pulling Eemnes is. Ook de ITPV gaat met hun tractoren en vrachtwagens van start op de Eemnesser klei.

Oldtimer tractorrit

Nieuw aan ons evenement is een oldtimer tractorrit toegevoegd, heb je een oude tractor en wil je een uitgezet tochtje door het Gooi en Eemland rijden. Geef je dan op tijdens de inschrijfavond of meld je aan op de site.

Standaard tractoren

Trekkertrek is ooit ontstaan doordat boerenjongens wilden laten zien dat zij het sterkste paard hadden en dit later verruilden voor een tractor. Dit is waar Pulling Eemnes een naam hoog te houden heeft. Met meer dan de helft van alle deelnemers die uit de regio komen, is het voor deelnemers en publiek een traditie om aan deze krachtmeting mee te doen of te bewonderen.

Noteer vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september met grote letters en onderstreep dit in uw agenda en kom voor twee dagen vol strijd, power en gezelligheid naar de Te Veenweg Zuid achter het industrieterrein. Het evenement begint op vrijdag om 16:00 en eindigt om 23:00 en op zaterdag om 09:00 en eindigt om 00:00. Via de Rotonde en Facebook zult u in aanloop naar het Pulling Eemnes weekend regelmatig geïnformeerd worden