Hoofdbanner

Hoofdsponsoren

Pulling Eemnes legt kleibaan aan

Na twee succesvolle edities van Pulling Eemnes op zandgrond vond de organisatie het een goed idee een echte kleibaan aan te leggen. Twee jaar hebben we slecht weer voorafgaand aan het weekend gehad, waardoor de baan naarmate de dag verstreek minder werd. Omdat we de editie van het jaar 2011 hebben overgeslagen, was dat het juiste moment om een kleibaan aan te leggen.

Na plannen te hebben gemaakt en overleg te hebben gehad met de grondeigenaar Teus Jan van ’t Klooster, was het belangrijkste goede klei en zand. En goede klei kwam er! Jarenlang is er tractorpulling georganiseerd in het Gelredome, maar doordat dit financieel niet meer haalbaar bleek, kwam deze klei beschikbaar. Pulling Eemnes investeerde in deze klei en met hulp één van onze vele hoofdsponsoren Gebr. Van der Heiden kwam de klei naar Eemnes. BTZ had de entree van het terrein voorzien van rijplaten. Van Robert van Dijk, beter bekend als Chap, van Larens Sloopbedrijf konden we maarliefst 600m3 zand krijgen. Ook Jan Rigter stelde ons nog 150m3 zand ter beschikking. Van onze plaatselijke loonbedrijven Groenestein Eemnes en Post stond kregen we de nodige machines te leen. Kortom, de ingrediënten voor een kleibaan waren aanwezig.

De donderdag na de Blaricummer kermis zijn we van start gegaan met het uitzetten en het ontgraven van de baan. Na op de vaste grond te zijn gekomen, is er drainage aangebracht en daarna een laag zand met daarop het kleipakket van ongeveer 40cm dik. Zaterdagmiddag lag de baan er compleet in. Zie de foto’s voor beelden van de werkzaamheden. Evert Overeem, Jan Rigter, Richard Groenestein en Rene Huygen hebben ons fantastisch geholpen om deze mooie baan aan te leggen. Wat natuurlijk ook belangrijk is tijdens de werkzaamheden was de koffie, soep en een broodje, wat helemaal goed geregeld was door Mariska en niet te vergeten de saucijzenbroodjes van Kees van den Brink.

Als organisatie zijn wij erg trots op deze kleibaan. De kleibaan is mogelijk gemaakt door onze vele sponsoren en vrijwilligers. Kenners zijn zeer tevreden over de baan, dit belooft wat voor onze wedstrijd in september.